ghader1020>بهمن 90 - متنوع
اکبـر عبـدی، سوژه جدیـد فیلم رضا عـطاران
اکبر عبدی در فیلم "خوابم میآد" ساخته رضا عطاران
نامش اکبر است و نام خانوادگی او عبدی. متولد 4 شهریور 1337 در محله نازی آباد تهران است و پدر و مادر او مهاجرینی از روستای آقاباقر در حومه شهر اردبیل هستند. شاید روزی که به دنیا آمد پدر و مادرش هیچگاه فکر نمیکردند او یکی از تاریخسازان سینمای ایران شود، اما او شد ... او در نسل جدید بازیگران پس از انقلاب پیشقراول محبوبیت بود. محبوبیت این بازیگر خوب سینمای ایران تا جایی پیش رفت که آوازهاش جهانی شد. فیزیک بدن و نوع گفتار او در نقشهایی که ایفاء می کرد و همچنین حرکات زیبایی که به صورت خود در نقشهایش میداد، باعث شد که خیلی زود در ذهن ایرانیان بنشیند و از خاطرشان محو نشود.
اکبر عبدی پیشکسوت حرفه ای سینما، تئاتر و تلوزیون ایران همواره برای مردم سرزمین ایران مایه افتخار بوده و خواهد بود. کارنامه هنری وزین اکبر عبدی باعث شده تا امروز جایگاه او در نزد مردم ایران در تراز یکی از بهترین هنرمندان سینما و تلویزیون باشد. با نگاهی به کارنامه هنری اکبر عبدی خاطرات زیادی در ذهن ها زنده می شود ... عبدی که از سال 1363 به طور جدی در آثار به یادماندنی و مهمی در عرصه سینما و تلویزیون بازی کرده، یکی از حوزه هایی که این بازیگر کهنه کار علاقه شدیدی به آن نشان داده تئاتر است؛ "از خاک تا افلاک"، "اکبر آقا اکتور تیاتر" و "پنجره فولاد" سه نمایشی هستند که عبدی به عنوان بازیگر یا کارگردان در آنها حضور داشته است.
اکبر عبدی سالیان سال با ایرانیان همراه است، چه در جعبه جادویی تلویزیون و چه در پرده سینماها... در هر نقشی که به وی سپرده میشود، خاطرهآفرینی میکند، اما حالا در 74 سالگیاش، گرد سپیدی تقریبا بر روی موهایش نشسته است. سالها چقدر زود میگذرد، همین دیروز بود که وی را در مجموعه (باز هم مدرسم دیر شد)، دیده بودیم. یا در سال 3631 بازی در محله برو و بیا... از تلویزیون آغاز کرد و خیلی زود استعدادهایش را به رخ همگان کشید. زمانی که در (اجارهنشین)های داریوش مهرجویی در سال 5631 ایفای نقش کرد، در میان سینماییها هم جایی برای خود باز کرد. (ای ایران) هم یکی از فیلمهای خوب اوست که خودش بازی در آن را خاطرهانگیز معرفی میکند. اوج هنر او را باید در (هنرپیشه) محسن مخملباف دانست، چه بسا که پیش از آن (دزد عروسکها) را بازی کرد، اما شاهگل هنر او (مادر) علی حاتمی بود. شاید تا پیش از بازی در (مادر) اهالی فن و منتقدین اکبر عبدی را در ژانر طنز میپسندیدند و بر این عقیده بودند که وی تنها در نقشهای طنز هنرمند قابلی است، اما (عبدی) با بازی در این نقش نشان داد که استعدادش فراتر از آن است که اهالی سینما فکر میکنند. (آدم برفی) دیگر فیلمی بود که بیننده با دیدن هنرنمایی عمواکبر سینمای ایران به وجد آمد و سرانجام ایرانیها با دیدن آخرین هنرنمایی او در اخراجیها، یکبار دیگر به استعداد درخشان وی آفرین گفتند و او را ستودند.
نوشتن درباره عبدی آسان نیست، چرا که باید مطلبی به رشته تحریر در آورد که لایق او باشد؛ لایق مردی که خوشیهایش را با ایرانیان تقسیم کرده و سالهای سال برای شادی آنها زحمت کشیده و عمر خود را در این راه صرف کرده است. گذر در زندگی او که در ادامه مطالب این ایمیل خواهید خواند، نکاتی حایز اهمیت را با خود به همراه دارد. زندگی مردی که از هیچ آغاز کرد. از کارگری در آهنفروشی و کار در تراشکاری و قالبسازی و رسیدن به قله هنر ایران... او نمونهای از صبر و تلاش یک مرد ایرانی است که فعل (خواستن، توانستن است) را به درستی صرف کرد. نگاهی به زندگی او میتواند الگویی باشد برای جوانان این مرز و بوم...
فیلمهای سینمایی:
جنجال بزرگ (1363) (سیاوش شاکری)، مردی که موش شد (1364) (احمد بخشی)، مأموریت (1365) (حسین زندباف)، اجاره نشینها (1365) (داریوش مهرجویی)، غریبه (1366) (رحمان رضایی)، گراند سینما (1367) (حسن هدایت)، مادر (1368) (علی حاتمی)، ریحانه (1368) (علیرضا رئیسیان)، دزد عروسکها (1368) (محمدرضا هنرمند)، ای ایران (1368) (ناصر تقوایی)، سفر جادویی (1369) (ابوالحسن داوودی)، در آرزوی ازدواج (1369) (اصغر هاشمی)، ناصرالدین شاه آکتور سینما (1370) (محسن مخملباف)، مدرسه? پیرمردها (1370) (سیدعلی سجادی)، سیرک بزرگ (1370) (اکبر خواجویی)، دلشدگان (1370) (علی حاتمی)، هنرپیشه (1371) (محسن مخملباف)، روز فرشته (1372) (بهروز افخمی)، سفر بخیر (1373) (داریوش مؤدبیان)، رویای نیمه شب تابستان (1373) (داریوش مؤدبیان)، تحفه? هند (1373) (محمدرضا زهتابی)، آقای شانس (1373) (رحمان رضایی)، آرزوی بزرگ (1373) (خسرو شجاعی)، آدم برفی (1373) (داوود میرباقری)، یک داستان واقعی (1374) (ابوالفضل جلیلی)، مرد آفتابی (1374) (همایون اسعدیان)، پاکباخته (1374) (غلامحسین لطفی)، عشق گمشده (1375) (شهرام اسدی)، شب روباه (1375) (همایون اسعدیان)، پنجه در خاک (1376) (ایرج قادری)، بدلکاران (1376) (مهدی صباغ زاده)، چشم عقاب (1377) (شفیع آقامحمدیان)، جنگجوی پیروز (1377) (مجتبی راعی)، دارا و ندار (1378) (فریدون حسن پور)، علی و دنی (1379) (وحید نیکخواه آزاد)، نان و عشق و موتور 1000 (1380) (ابوالحسن داوودی)، تارزن و تارزان (1380) (علی عبدالعلی زاده)، کفشهای جیرجیرک دار (1381) (شاپور قریب)، هدف اصلی (1385) (قدرت اله صلح میرزایی)، گوشواره (1385) (وحید موسائیان)، قاعده? بازی (1385) (احمدرضا معتمدی)، اخراجیها (1385) (مسعود دهنمکی)، مظفرنامه (1386) (محمدرضا ورزی)، کلاغ پر (1386) (شهرام شاه حسینی)، تسویه حساب (1386) (تهمینه میلانی)، نظام از راست (1387) (محمدرضا ورزی)، دلداده (1387) (قدرت اله صلح میرزایی)، در شب عروسی (1387) (رضا قهرمانی)، کیش و مات (1387) (جمشید حیدری)، اخراجیها 2 (1387) (مسعود دهنمکی)، چشمک (1387) (جهانگیر جهانگیری)، افراطیها (1388) (جهانگیر جهانگیری)، زمهریر (1388) (علی روئینتن)، شرط اول (1388) (مسعود اطیابی)، مستخدم (1388) (اکبر عبدی)، مصادره (1389) (ایرج قادری)، اخراجیها 3 (1389) (مسعود دهنمکی)
سریالهای تلویزیونی:
مجموعه محله? برو بیا(رضا ژیان)، مجموعه محله? بهداشت(رضا ژیان)، مجموعه مثلآباد(رضا ژیان)، مجموعه باز هم مدرسم دیر شد، مجموعه امام علی(1370) (داود میرباقری)، مجموعه راه سوم(1377) (قاسم جعفری)، مجموعه هتل پیاده رو، مجموعه زیر آسمان شهر(1381) (سری سوم، مهران غفوریان)، مجموعه در چشم باد(1382-1388) (مسعود جعفری جوزانی)، مجموعه سالهای مشروطه(1388) (محمدرضا ورزی)، مجموعه معصومیت از دست رفته (داوود میر باقری)
جشنواره ها و جوایز:
- برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از هشتمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم "مادر" در سال 1368
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از یازدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم "هنرپیشه" در سال 1371
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از هفدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم "جنگجوی پیروز" در سال 1377
- کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از بیستمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم "نان و عشق و موتور هزار" در سال 1380
- کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از ششمین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم "نان و عشق و موتور هزار" در سال 1381
- بهترین بازیگر نقش مکمل مرد سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم "نان و عشق و موتور هزار" در سال 1381
- بهترین بازیگر نقش اول مرد سال به انتخاب نویسندگان و منتقدان سینمایی برای بازی در فیلم "آدم برفی" در سال 1377
ناگفته نماند یکی از آثاری که برای همیشه از این هنرمند در ذهن مردم ایران خواهد ماند فیلم سینمایی آدم برفی است، فیلمی که در آن اکبر عبدی با یک ظاهر کاملا متفاوت (زنانه) و گریم عجیب ظاهر شد.
کلمات کلیدی:
ناگفته نماند یکی از آثاری که برای همیشه از این هنرمند در ذهن مردم ایران خواهد ماند فیلم سینمایی آدم برفی است، فیلمی که در آن اکبر عبدی با یک ظاهر کاملا متفاوت (زنانه) و گریم عجیب ظاهر شد.
او در این فیلم در نقش یک زن به بازی پرداخت و حضور یک مرد (اکبر عبدی) در نقش یک زن با بازی استادانه او از عوامل موفقیت این پروژه سینمایی به شمار می رفت و هنوز که هنوز است بسیاری از آن فیلم به عنوان یکی از بهترین آثار سینمایی در دهه 70 یاد می کنند.
و این هم گریم های متفاوتی از هنرمند محبوب اکبر عبدی، مرد 1000 چهره سینمای ایران
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی:
برترین ها: هاشمی رفسجانی در دیدار جمعی از اساتید و محققان قم گفت: حرکتهای انحرافی از مسیر اصلی انقلاب زمانی شروع شد که برخی جریانهای فکری، وجود روحانیت را مانع رسیدن به اهداف خود دیدند و آنچه باعث بروز مشکلات شده حاکم کردن سلایق فردی بر قانون و سیستم حکومتی است.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دردیدار جمعی از استادان و محققان حوزه علمیه و محققین دانشگاههای شهر مقدس قم با اشاره به برخی نگرانیهای به حقی که در جمع روحانیون و بزرگان حوزههای علمیه حاکم است، پاسخ به سوالات را حق مردم، محققین و روحانیون خواند و تصریح کرد: به سوالات و شبهات جدی که مطرح است باید پاسخهای مستدل، صریح و روشن داد تا شبهات برطرف شود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی ایجاد سوال در اذهان اقشار فرهیخته جامعه را به دلیل دلبستگی آنان به نظام و توقع و انتظار آنان از حکومت اسلامی دانست و گفت: مردم و اقشار مختلف جامعه توقعات و انتظاراتی از حکومت اسلامی داشته و دارند که با گذشت سه دهه از تاسیس نظام اسلامی ، خواستار تحقق کامل این انتظارات هستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به پیشتازی روحانیت در مبارزه با حکومتهای جبار و مستبد در طول تاریخ، حرکت اعتراضی حضرت امام (ره) و یارانش قبل از انقلاب را یادآور شد و گفت: روزی که مبارزه سیاسی در خدمت امام آغاز شد، تاکید و سخن مبارزین، با مردم این بود که اگر نظام اسلامی حاکم شود مشکلات جامعه برطرف خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین زمینه به مباحثات فراوان مبارزان مسلمان با گروههای الحادی، التقاطی و لیبرالها در زمینه مبانی، مشخصات و محاسن حکومت اسلامی اشاره کرد و با بیان رسیدن به دلایل قانع کننده در زمینه تاسیس حکومت اسلامی تاکید کرد: همین مبانی روشن در زمینه حکومت اسلامی بود که باعث شد حرکت مبارزاتی حضرت امام (ره) در حوزه علمه قم و سایر شهرها مورد استقبال روحانیون، علما و نخبگان جامعه و بویژه آحاد مردم قرار گیرد، البته افرادی در جمع روحانیون نیز وجود داشتند که مخالف حضور و دخالت علما و روحانیت در سیاست و مبارزه بودند و علت آنرا بی اثر دانستن مبارزه به دلیل شقاوت طاغوت میدانستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی بیان مواضع و مبانی روشن امام (ره) در مبارزه علیه رژیم طاغوت را موجب استقبال گسترده اقشار گوناگون شهری و روستائی و گسترش مبارزه علیه نظام حاکم خواند و تصریح کرد: با اوج گیری انقلاب باز هم این روحانیت بودند که پیشتاز مبارزه و جلودار تظاهرات مردمی بودند که در نهایت منجر به سرنگونی شاه و حاکمیت اسلام و مردم در جامعه شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به وقایع دوران مبارزات که منجر به تاسیس نظام جمهوری اسلامی شد اشاره کرد و گفت: البته ازهمان ابتدا به خاطر حاکم شدن فضای رادیکالی متاثر از افکار چپ، تندرویها و افراط کاریهایی صورت گرفت به گونه ای که حتی بعضی قصد داشتند همه چیز را به صورت دولتی اداره کنند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با مرور وقایع دوران جنگ وسازندگی، به اداره قابل قبول کشور براساس برنامه های پنج ساله و با وجود کمبود شدید منابع اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه حرکتهای انحرافی از مسیر اصلی انقلاب زمانی شروع شد که برخی جریانهای فکری، وجود روحانیت ، علما و مراجع را مانع رسیدن به اهداف خود دیدند و سعی کردند برنامههای خود را برای تضعیف این شجره طیبه و منزوی کردن مدیران لایق عملیاتی کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، هدف اساسی تاسیس حکومت اسلامی را تحقق عدالت ،آزادی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش و اجرای شریعت، احکام، اعتقادات و اخلاقیات اسلامی عنوان کرد و با بیان اینکه اگر قبح و زشتی تجسس ، زور گویی ، اهانت و بی بند و باری و نیز دروغ، تهمت، بداخلاقی که از مسلّمات قرآن و اسلام است شکسته شود دیگر جایی برای دفاع از اسلام در میان مردم و بخصوص جوانان باقی نمیماند، تاکید کرد: حضرت امام (ره) تخلف از قانون مصوب حکومت اسلامی را با هر بهانهای حرام میدانستند ولی شاهدیم متاسفانه در برخی موارد علنا به قانون دهن کجی شده و به آن عمل نمیشود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی اجرای ناقص برنامه پنج ساله چهارم، سند چشم انداز، سیاستهای کلی مصوب و ابلاغی رهبری معظم انقلاب ، قوانین مصوب مجلس و فسادهای کلان را نمونهای بارز در این زمینه خواند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برون رفت از مشکلات موجود بدون مشارکت جدی حوزههای علمیه و روحانیت مشکل خواهد بود، پذیرش اشتباه و بازگشت به خواست اسلام و مردم را قدم اول اصلاح امور عنوان کرد و گفت: اگر با مردم صادقانه سخن بگوییم و مدبرانه عمل کنیم قطعاً مردم خوب و وفادار ایران هم در اصلاح امور بیشتر مشارکت خواهند کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه جلسه درپاسخ به پرسشهای متعدد تعدادی از حاضران پیرامون لزوم پاسخگو و نظارت پذیر کردن مسوولان و نیز تسهیل مشارکت مردم، گروهها و احزاب در اداره جامعه گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحیه آن در ذات خود مترقی و متناسب نیازهای جامعه است و در حال حاضر نیز از توانایی قابل قبولی برای ایجاد توسعه و پیشرفت و احقاق حقوق مردم برخوردار است، اگرچه نقایصی هم دارد که باید در زمان مناسب برطرف کرد.
ایشان افزود: آنچه باعث بروز مشکلات شده قانون اساسی و نظام نیست بلکه حاکم کردن سلایق فردی بر قانون و سیستم حکومتی و نیز خارج ساختن مسئولیتها و عملکردها از حوزه نظارتهای قانونی است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی پیرامون نادیده گرفته شدن نهادهای مردمی، تشکلهای سیاسی و مشارک مردم و نخبگان ، با بیان اینکه حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز انتخابات و مشارکت مردمی و گروهها در جامعه تعطیل نشد گفت: برگزاری انتخابات پرشور با همدلی و مشارکت همه گروهها و سلایق مختلف درون خانواده انقلاب میسر است و هیچ گاه تک صدائی و انحصارگرایی جوابگوی اداره کشور نبوده و نخواهد بود.ایشان تصریح کرد: حضور دائمی مردم در صحنه و مشارکت احزاب، گروهها و اقشار گوناگون جامعه برای اداره کشور، اصلی اساسی و مورد قبول حضرت امام (ره) و رهبری بوده و هیچ کس منکر آن نیست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری پیرامون لزوم تبیین و روشن شدن مبانی دینی نظارت و کنترل قدرت، این مهم را یکی از مباحث همبستگی مبارزان انقلاب با گروههای دیگردر زندانهای شاه خواند و گفت: به لحاظ دینی و شرعی و نیز روایات ائمه معصومین (ع) ، مبانی و لزوم کنترل و نظارت پذیری قدرت روشن است و شک و شبههای در این مورد وجود ندارد، اما ممکن است در مواردی توجهی به این مبانی نشود چرا که برخی انحصارطلبانه، نظارت و کنترل براساس قانون را بر نمیتابند.در این دیدار برخی از حاضران علاوه بر طرح سووالات ، دغدغهها و نگرانیهای خود را در مورد برخی موضوعات مبتلا به کشور در زمینههای داخلی و خارجی و مسائل اقتصادی ، فرهنگی و اجتماعی بیان کردند.
منبع: تابناک
کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی: